3.1. Genel Müzekkere
Duruşma modülünden Genel Müzekkere / Karar Hazırlama ekranına gelinir ve istenilen müzekkereler hazırlanır. Bu müzekkereler hazırlanırken uygun şablon, ilgili kişi ve dağıtım listesi bilgileri girilir.
3.2. Tebligat Zarf Davetiye Hazırlama:
[ads1]
İlgili dosya numarasına göre açılan ekranda öncelikle “Tebligat Türü” seçilir (Açık ya da Kapalı). Uygun “Şerh Türü”ve “Tebligat Tipi” seçimi yapılır. “Kapalı Tebligat” için “Tebliğ Edilecek Evrak seçimi yapılmak zorundadır. Tebligat Yapılacak Kişi ve Adres alanından tebligat hazırlanacak kişiler kutucuklardan işaretlenir. Zarf / Davetiye Hazırla düğmesine basılır. Bu işlem sonucunda Hazırlanan Tebligatlar alanına hazırladığımız davetiyeler listelenir. Hepsini Seç düğmesi ile seçilir ve Seçilen Evrakları Göster / Yazdır düğmesi yardımıyla hazırladığımız davetiyeler görüntülenir. Ekrandaki Yazdır tuşu ile de çıktıları alınır.
3.3. Dönen Tebligatın Dosyaya Kaydedilmesi:
Geri dönen tebligat parçası öncelikle tarayıcı yardımıyla taratılır. Sonra “Gelen Giden Evrak” butonu altında bulunan “Dosya Evrak Kaydı” ekranına girilir. Eğer tarayıcı bulunmuyor ise “Taranmamış Evrak Olarak Seçilir. Geldiği yer, tarih yazılır. Evrak türünü “Mazbata” seçtiğimizde evrak tipi otomatik olarak gelir. “Dosya Bilgileri” seçilerek dosya bulunur, “Kaydet” işlemi yapıldıktan sonra “Tebligat Arama” ekranı otomatik olarak açılır. Gelen tebligatın kimden geldiği işaretlendikten sonra “Ekran Aç” sekmesi seçilirir. Açılan ekranda tebligatın tebliğ edilip edilmediği işaretlenir, Kaydetme işlemi yapılır. Eğer tebligat, tebliğ edilmemiş ise nedeni yazılır.
3.4. İlanen Tebligat:
Tebligatın iadesi ve tebliğ edilememesi sonucu dosyaya kayıt edildikten sonra “Tebligat” butonunun altında yer alan “İlanen Tebligatın Yapılması” ekranına girilir. Buradan “Ekran Aç” butonu işaretlendikten sonra, ekrandan şablon otomatik olarak açılır. Burada sadece gazete türü seçilir. Dağıtım listesinden C.Başsavcılığı seçilerek kayıt edilir. Evrakı düzenlendikten sonra ve evrak Hakime onaya sunulur.
İlanen tebligat sonrasında gelen evrakı kayıt etmek için, “Gelen/Giden Evrak” modülünden “Dosya Evrak Kayıt İşlemleri” ekranına girilir. Evrak türü (akbuz, dekont, değerli kağıt); evrak tipi (gazete, ilan faturası) seçildikten sonra . Dosya bulunur, “Kaydet” dediğimizde tebligat arama ekranı çıkar. Buradan “Ekran Aç” denilerek tebligat ile ilgili tüm bilgiler gelir. Bu ekranda sadece ilanın yayınlanma tarihi, ilan masrafı, gazete adı, ilan nosu girildikten sonra kayıt edilir ve karşımıza tebliğ tarihi ekranı otomatik olarak çıkar. Bu ekrandan ilan olunan evrakın tarihi yazılır, “Tamam” tıklandıktan sonra, kapatılır.
3.5. Talimat Hazırlanması (Talimat Göndermek İçin):
Talimat modülünden “Talimat Yazısı” seçilir ve buradan da “Talimat Yazısının Hazırlanması” ekranına gelinir. Açılan ekranda öncelikle şablon türü seçilir. İlgili kişi listesinden kişi seçimi yapılır, sisteme girilmiş talimat türlerinden isteğimiz seçilir, Seç tuşu ile “Belgede Yer Alacak Talimat Türleri” kısmına aktarılır, dağıtım listesinden gideceği birim seçilir, onaylayacak kullanıcılar kontrol edilir. “Ekle” tuşu ile Giden Talimat Listesi bloğuna aktarılır. Aynı dosya içinde bu yolla birden fazla talimat hazırlanabilir. Bütün talimatlar hazırlandıktan sonra “Kaydet” tuşu ile kaydedilir ve “Belge Göster / Düzenle”’den çıktılar alınabilir.
3.6. Zorla Getirme (İhzar)
Duruşma Menüsünün altında bulunan “Genel Müzekkere Karar Hazırlama” ekranına girilir. Evrak türü “Adli Birimden Talep Müzekkeresi”, evrak tipi “Zorla Getirme Kararı”, şablon dan ilgili kişi (müşteki/sanık) seçilir, ilgili kişi listesinden müzekkere kimin adına çıkarılacaksa , “tamam” denilir. Dağıtım listesi seçilir, kaydedilir, belge düzenlenir ve onaya sunulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder