26 Aralık 2013 Perşembe

Uyap Şablon Özelleştirme İşlemleri Nasıl Yapılır, Kullanılır

Uyap Şablon,UYAP’ın belki de en önemli fonksiyonudur. Eğer gerçekten kaliteli ve özenli, zaman ayrılarak tasarlanmış şablonlarınız var ise hafta bazında size 5-6 saat belki de daha fazla zaman kazandırıyordur.


Uyap şablon yapmak aslında kolaydır. Ama sıkıntı olan her istediğimiz şablonu yapmak için iznimizin bulunmaması. Yani veritabanından dosyada taraf olan birisinin TC Kimlik Numarasını çektirip istediğimiz yere bastıramayız. Yani şablon özelleştirme işleri bizler için çok fazla kısıtlı bir alanda işlerlik görür.


Bu kısıtlı alandan kasıt bizler kesinlikle uyap şablonlarına ekleme yapamayız. Sadece fazlalık alanları silebiliriz ve değişkenlerin (değişkene örnek: tarafAdiSoyadi) yerlerini değiştirebilir. Yani yapmak istediğimiz şablona yakın bir şablonu gözümüze kestirip bunun üzerinden değişiklik yaparak istediğimiz sonucu elde edebiliriz. Bu da şablona yeni alanlar eklemek şeklinde değilde, çıkarmak şeklinde olabilir.


Örneğin


Sorgulamalar > Şablon Özelleştirme İşlemleri


girdiğimizde (Ceza Modülü için örnek)


sırayla,


İlgili Evrak Tipi: Diğer


İlgili Evrak Türü: Genel Karar/ Müzekkere


Özelleştirilerecek Şablon: Genel Müzekkere ( taraf bilgileri yansıyan)


dedikten sonra Seçili Şablonu Özelleştir butonuna basıp şablonu açalım.


 


uyap_sablon_ozellestirme_islemleri-1


 


Resimde gözüken değişkenleri gözönünde bulundurarak örneğin,


Mahkememizin dosyaNo sayılı dosyasında tarafBabaAdi oğlu tarafAdiSoyadi hakkında görülmekte olan dava nedeniyle,


görüldüğü gibi bazı değişkenleri cümle arasına koydum. Bunun yanı sıra şablona düz yazı eklemesi yapabilirsiniz bunu söylemeye gerek yok. Fiziki olarak gönderilmeyecektir. Vs şerhleri gibi.


Ayrıca fazlalık olan değişkenleri üstte bulunan fırça simgesine bir kez tıkladıktan sonra değişkenin üzerine tıklayıp del tuşuna basıp silebilirsiniz.


Özelleştirme işleminiz bitti ise şablonu normal kapatıp Değişiklikleri Kaydetmek İstiyor musunuz? Sorusuna EVET diyerek şablonunuza isim verip kullanmaya başlayabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katip Destek Hilal Oyun Guven Mermer